"Арт фестивал Перущица 2013" - работилница за таланти, изкуство и усмивки
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:28 / 12.04.2013Коментари ()1041
©
На 20 април 2013 г. празнична и гостоприемна Перущица ще посрещне над 25 художествено-творчески формации от различни региони на страната. Читалище "Просвета - 1862" гр. Перущица, в партньорство с фондация "Земята - източник на доходи" гр. Пловдив, за пета поредна година е домакин и организатор на този вече утвърдил се традиционен форум на детското творчество, усмивки и приятелство.

В тазгодишното издание на фестивала ще се включат художествени групи и състави и индивидуални изпълнители на певческото и танцово изкуство от общините Родопи , Пловдив, Стамболийски, Съединение, Свиленград , Марица, Хисаря, танцови състави от община Перущица. Своите умения и талант в изработването на сувенири и предмети на приложното изкуство и занаяти ще демонстрират участниците от школите по приложно изкуство и рисуване.

Гости на фестивала ще бъдат два художествени състава от Република Унгария, които ще представят богатството на унгарските народни фолклорни песни и танци, а школа за артисти ще представят в програмата песни и танци от оперети и мюзикъли.

Откриването на фестивалната програма ще започне в 10.00 ч. на централния площад в Перущица.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Art-festival-Perushtica-2013-rabotilnica-za-talanti-izkustvo-i-usmivki-426865
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.