Автобуси с белгийски и немски номера возят пътници в община Пазарджик
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:33 / 12.04.2013Коментари ()3181
© Plovdiv24.bg
Не е законно автобуси с белгийски и немски номера да возят пътници и да извършват редовни превози по автобусните линии в община Пазарджик, каза Стоянка Стойкова, председател на Регионалния съюз на превозвачите в Пазарджик. 

"Предполагам, че те дори нямат и лиценз, защото с чужда регистрация лиценз не се издава. От друга страна, устната уговорка с ДАИ, която е в противоречие със законите в страната, е да не бъдат санкционирани, докато не си изготвят необходимите документи. Това е грубо нарушение. Според законите в страната даденият автомобил влиза с чужди номера и се регистрира се на името на физическото или юридическото лице. 

Правят се всички необходими застраховки, изготвят се и останалите документи. Те се проверяват и се изпращат за издаване на лиценз на превозвача. Това го прави легитимен. Ако стане пътно произшествие с тези автобуси с транзитни номера, какво ще правим?", каза също Стойкова.


Източник: радио "Фокус"


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Avtobusi-s-belgiiski-i-nemski-nomera-vozyat-putnici-v-obshtina-Pazardzhik-426957
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.