Концерт "Барок и джаз" в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:06 / 16.04.2013Коментари ()1304
©
За пореден път благодарение на Община Пловдив градът под тепетата става домакин на звездно събитие в рамките на Европейския музикален фестивал. На 22 април 2013 г. от 19.00ч. в залата на Драматичен театър - Пловдив ще се състои концерт "Барок и джаз" с участието на американския тромпетист Рекс Ричардсън, джаз трио Ангел Заберски - син, Борис Таслев и Стоян Янкулов - Стунджи и оркестъра на Класик ФМ радио с диригент Григор Паликаров. Програмата включва произведения на Томазо Албинони и Джузепе Тартини, както и специално подготвени за концерта джазови композиции.

Младият тромпетист Рекс Ричардсън вече има зад гърба си сериозен творчески опит в сферата на класическата и джазова музика. Началото слага през 1995г., създавайки своя формация "Рътъм енд Брас". Изнася съвместни концерти със знаменития квинтет на Джо Хендерсън, с Уилям Русо Чикаго джаз ансамбъл, симфонични оркестри и т.н. Преподава тромпет в Тринити колидж оф мюзик - Лондон и Университета във Вирджиния. Не случайно, независимо от младостта му, той е избран за лице на музикалния гигант Ямаха.

Билетите за концерта са на цени от 10, 16, 20 лв. и се продават на касата на Държавна опера - Пловдив и на касата на пл. "Ст. Стамболов" / до Общината /.

Концертът се организира от отдел "Култура" на Община Пловдив и Кантус фирмус - София.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Koncert-Barok-i-dzhaz-v-Plovdiv-427561
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.