Осмо поредно издание на конкурса "Наука и младост" в МУ Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:11 / 16.04.2013Коментари ()1786
©
Бивши и настоящи студенти от
МУ - Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Над 90 участници ще представят свои доклади и постери в тазгодишното осмо поредно издание на конкурса "Наука и младост" 2013. 

В конферентен формат участниците в конкурса ще изнесат своите научно-изследователски резултати от 18 до 20 април във Аудиторния комплекс на МУ-Пловдив. Тази година конференцията се финансира по спечелен от МУ-Пловдив проект чрез ОП "Развитие на човешките ресурси", схема BG051PO001-3.3.06 "Подкрепа за развитието на докторанти, постдокторанти, специализанти и млади учени" - договор: BG051PO001-3.3.06 - 0011 "Докторантско Обучение в МУ-Пловдив за Компетентност, Творчество, Оригиналност, Реализация и Академизъм в Науката и Технологиите (ДОКТОРАНТ); бенефициент: Медицински университет - Пловдив.

Церемонията по официалното откриване на научния форум е от 16.30 ч. в IV-та Аудитория на Аудиторния комплекс (бул. В. Априлов №15А). Начало на научните представяния ще бъде дадено от д-р Александър Симидчиев, директор департамент извънболнични медикаменти (GlaxoSmithKline) с пленарна лекция "Лекарят на бъдещето". Конференцията ще продължи и в следващите два дни (19, 20 април) от 09.00 часа в залите на Аудиторния комплекс със заседания по отделните тематични секции (вж. приложена ПРОГРАМА на конференцията и на http://meduniversity-plovdiv.bg/bg/asclepius).


Конкурсът "Наука и Младост" е за научни разработки и проекти от студенти, докторанти и млади учени. Той е организиран от университетското Младежко Научно Дружество "Асклепий", под егидата на ректора - професор Стефан Костянев, дмн. Форумът е в шест тематични секции (хирургична, експериментална, терапевтична, обществено здраве и здравни грижи, терапевтична дентална и една англоезична). Докладите ще бъдат изнесени на български и на английски език. 

В рамките на "Наука и младост" са поканени по актуални теми гост-лекторите: д-р Ана Павлова - от Института по експериментална хематология и трансфузонна медицина в гр. Бон, Германия, която ще бъде модератор на англоезичната сесия и ще изнесе пленарна лекция на тема "Хемофилия - минало, настояще, бъдеще" и д-р Александър Симидчиев, директор департамент извънболнични медикаменти. От представящите се млади учени организаторите очакват с интерес двама свои колеги от Танзания и Украйна.

От тази година в конференцията са включени и два практически семинара за студентите по актуалните теми: "Кардио-пулмонална ресуситация" и "Физикално изследване на пациент в живото застрашаващо състояние". Семинарите ще се състоят на 20 април (събота) от 9.00 часа и са организирани съвместно със Студентски съвет при МУ-Пловдив. Конференцията "Наука и младост" е високооценявана и с широка популярност сред академичната медицинска общност научна проява на Медицинския университет-Пловдив, с участието и на млади учени от останалите медицински университети в страната. 

Тя се превърна в отличителна традиция на пловдивския медицински университет, чрез която на научната сцена медицинският ВУЗ представя своите най-млади и стойностни научни кадри от една страна и от друга - чрез участието на студенти и докторанти, тук си дават символична среща настоящето и бъдещето на научната мисъл в МУ-Пловдив.

Най-добрите устна презентация и постер ще бъдат отличени с покана за публикуване в биомедицинското международно списание на МУ - Пловдив - Folia Medica. Награда на ректора на МУ-Пловдив ще получи най-високо оценената разработка сред класираните на първо място от всяка секция.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Osmo-poredno-izdanie-na-konkursa-Nauka-i-mladost-v-MU-Plovdiv-427599
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.