Международен фестивал за франкофонска песен "Златен ключ" Пловдив 2013
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:49 / 17.04.2013Коментари ()1944
©
Бивши и настоящи ученици от
ФЕГ "Екзюпери":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Съвсем скоро - през юни 2013, ще се честват 10 години от създаването на Международния фестивал за франкофонска песен "Златен ключ", чието тазгодишно издание се очертава да е още по-мащабно и забележително. 

Паралелно с новата великденска сесия разнообразни курсове по френски език вече тече и трескава подготовка за юбилейното издание на "Златен ключ" - 2013, организиран ежегодно през месец юни от Почетното консулство на Франция - Алианс Франсез Пловдив. Международният фестивал за франкфонска песен "Златен ключ" Пловдив допринася за вписването на Алианс Франсез в международната мрежа от франкофонски фестивали и по този начин помага за популяризирането и добрата реклама на Пловдив и България по света. Община Пловдив е неизменен партньор при провеждането на това мащабно събитие.

Както по традиция, ще вземат участие изпълнители от няколко държави, лауреати от франкофонските фестивали в Европа и победителите от предходните издания на Пловдивския фестивал. 
 
А само преди няколко дни Теодора Ташкова - ученичка във ФЕГ "Антоан дьо Сент-Екзюпери" и лауреат на деветото издание на Фестивала "Златен ключ" Пловдив 2012, се завърна от Холандия, където блестящо представи България на Фестивала за франкофонска песен в Амстердам. Тя впечатли не само с вокалните си възможности, но и с изключително атрактивно сценично представяне. 

С невероятните си изпълнения на песни от репертоара на Патрисия Каас, Теодора завладя сърцата на холандската публика и успешно защити името на града ни в страната на лалетата. Най-старият европейски фестивал - този на Холандия, ще бъде представен в Пловдив от лауреатката Сара Дхонт - талантлива и млада холандска изпълнителка с изключителен чар и харизма.

За да стане Фестивалът още по-запомнящ се и се разшири сътрудничеството между България и Франция, в рамките на фестивалната седмица се предвижда и провеждане на бизнес форум с френски инвеститори. От 24 до 29 юни ще се състои и проявата "Франция подава ръка на Пловдив" - изложба - представяне на типични френски продукти и ноу-хау, демонстрации, тестване и други френски атракции на централния пловдивски площад "Стефан Стамболов". 

С всички тези прояви Почетното консулство на Франция - Алианс Франсез Пловдив цели да направи по-голяма комуникация и реклама за Пловдив, с което да подкрепи и промотира кандидатурата на града ни за Европейска столица на културата през 2019 г. 

Подготовката на това мащабно събитие, каквото е Международния фестивал за франкофонска песен "Златен ключ", върви паралелно и с всички останали дейности на Алианс Франсез Пловдив. Вече започнаха и успешно регулярно се провеждат информационните сеанси с Министерството на имиграционните власти на Квебек, Канада за всички желаещи да изучават френски език в Алианс Франсез. Това е една своеобразна иновация, тъй като те се осъществяват директно с Монреал чрез онлайн платформа.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Mezhdunaroden-festival-za-frankofonska-pesen-Zlaten-klyuch-Plovdiv-2013-427801
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.