Стотици хора чистиха "Тракия"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:49 / 21.04.2013Коментари ()2393
©
Близо 300 граждани се включиха в обявеното от кмета на "Тракия" Костадин Димитров голямо пролетно почистване на три от най-големите зелени територии в района - Лаута, Паркът на репресираните и Ботаническата градина. Стотици други тракийци чистиха и облагородяваха междублоковите пространства.

Акцията, назована "Сливи за смет", започна и завърши до барбекютата в Лаута, където на участниците бяха раздадени много награди, осигурени от спонсори, имаше и почерпка.

Най-приятното впечатление е, че се включиха предимно млади хора, сред които ученици, студенти и спортисти, коментира Костадин Димитров. За разлика от миналата година, когато събрахме над 300 чувала боклук, сега градът се оказа много по-чист и напълнихме едва около 20-ина чувала, стана точно като в приказката "Сливи за смет", но пък настроението на всички, които се включиха в инициативата, беше много добро, допълни кметът.

Според него това се дължи на изключително качествената работа на ОП "Чистота" и ОП "Градини и паркове", за което благодари на директорите на общинските предприятия Иван Стоянов и Стоян Алексиев.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Stotici-hora-chistiha-Trakiya-428453
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.