ОИЦ Пловдив се представи на семинар "ДА работим заедно" в града на Вазов
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:56 / 24.04.2013Коментари ()688
©
Приоритетите на работата и бъдещите инициативи на Областен информационен център - Пловдив за 2013 година, както и добри практики и "научени уроци" от реализирани проекти, финансирани по оперативните програми, бяха представени в Сопот. Това стана по време на информационен семинар в града на Вазов под мотото "ДА работим ЗАЕДНО", събрал в лекционната зала на местното едноименно народно читалище представители на широката общественост, читалища, неправителствени организации, образователни институции и учебни заведения, бизнеса, местната власт и медии. 

По време на информационното събитие бе представена мрежата от 28 областни информационни центъра в страната, както и предоставена информация за актуални възможности за кандидатстване с проекти по оперативните програми, допустими бенефициенти на територията на общината. 

Новите приоритети на България за следващия програмен период 2014 - 2020 година, както и 10-годишната стратегия "Европа 2020" за устойчив икономически, социален и интелигентен растеж също предизвикаха интерес на присъстващите. 

След семинара експерти от ОИЦ - Пловдив проведоха на място индивидуални срещи с представители на гражданите, местната власт, бизнеса и всички заинтересовани.

Информационното събитие на Областен информационен център - Пловдив беше част от първия за 2013 година информационен цикъл, който се провежда на територията на 18-те общини в Пловдивска област. 

Областен информационен център - Пловдив е част от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, изградени с финансовата подкрепа на оперативна програма "Техническа помощ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. 

ОИЦ - Пловдив работи в рамките на проект № BG161РО002-3.3.02-00021-С0001 "Изграждане на областен информационен център в гр. Пловдив".



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/OIC-Plovdiv-se-predstavi-na-seminar-DA-rabotim-zaedno-v-grada-na-Vazov-429065
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.