Арестуваха пловдивчани заради порноматериали с 3-годишни деца
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:40 / 25.04.2013Коментари ()2278
© Plovdiv24.bg
Задържани са двама пловдивчани, разпространявали порноматериали с малолетни, съобщиха от пресцентъра на МВР. Акцията е проведена под наблюдението на Районна прокуратура - Пловдив. Под ръководството на районната прокуратура служители на ОБОП-Пловдив, съвместно с техни колеги от областната дирекция на МВР предприели разследване на разпространяването на порнографски материали. 

С цел документиране на престъпна дейност по чл. 159, ал.4. от НК е претърсен апартамент в Пловдив, обитаван от Л.Д. /23 г./. В хода на проведената операция служителите установили и иззели две компютърни конфигурации, дискове и флаш-памет. При огледа на компютрите са намерени файлове с порнографски материали с участието на малолетни на приблизителна възраст 3-5 години. 

В последствие, в условията на неотложност, служителите на ОБОП-Пловдив претърсили дома, обитаван от Т.К. /37 г./ от Пловдив. От там са иззети преносим компютър и рутер. Той и Л.Д. са задържани с полицейска заповед за 24 часа.

Материалите по случая са докладвани на РП - Пловдив, образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Arestuvaha-plovdivchani-zaradi-pornomateriali-s-3-godishni-deca-429295
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.