Клуб "Механожурналист" в ПГМТ се подготвя за традиционния великденски търг
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:00 / 26.04.2013Коментари ()2112
©
Бивши и настоящи ученици от
ПГМТ "Проф. Цв. Лазаров" - П-в:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Наближава един от най-светлите християнски празници - Великден! Учениците от клуб "Механожурналист" упорито и ентусиазирано се подготвят за своето участие в традиционния великденски търг, който ще се проведе днес във физкултурния салон на Професионална гимназия по механотехника "Професор Цветан Лазаров".

Младите журналисти решиха да вложат собствени средства за закупуването на материали и да изработят сувенири за събитието. Те направиха великденски кошнички, пълни с ръчно рисувани фигурки - вложиха изключително старание да декорират разкошни великденски зайчета и шарени яйца.

Децата направиха двадесет различни празнични панерчета, които да украсят предстоящия празник. В петък ще ги предложат на своите съученици, учители и на гостите на търга.

Идеята е да се продължи дългогодишната традиция, която е утвърдена в гимназията. За Коледа и Великден се организират благотворителни каузи за събиране на средства, с които се подпомагат механовци, имащи нужда от финансова подкрепа в тежък момент.

През годините от тази добра практика е помогнала на много деца, чиито семейства са в затруднено финансово положение. Гимназистите са окуражавали свои връстници, възстановяващи се след тежки автомобилни катастрофи или имащи сериозни здравословни проблеми.Пожелаваме успех на тази благородна инициатива!


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Klub-Mehanozhurnalist-v-PGMT-se-podgotvya-za-tradicionniya-velikdenski-turg-429411
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.