Скандал разтресе Пловдивската опера! Бившият шеф бил обикновен кларнетист!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:28 / 17.05.2013Коментари ()1960
© Plovdiv24.bg
Нов скандал и в Държавна опера - Пловдив. Певците, балетът и техническите служби обвиниха бившия директор във финансови злоупотреби и еднолично управление. Артистите признаха, че досега са мълчали за всички нарушения от страх да не бъдат уволнени. Синдикатите към трупата призоваха спешно да бъде проведен конкурс за директор на операта.

Артистичните звена в състава, както певците и балетът сами се определиха, дадоха лоша оценка на досегашното ръководство в лицето на Пламен Тасев.

"Три години и половина един човек, който е свирил в оркестъра като кларнетист, управляваше операта, без да има достатъчна, според мен, защото аз съм оперен певец, достатъчна квалификация да управлява един такъв културен институт, да знае как се правят музикално-сценични изкуства, а не концерти и матинета", коментира солистът Михаил Пулиев.

Според певците, хората от трупата са били принуждавани сами да продават билети и парите за тях са били удържани от заплатите им.

"Оркестрантите купуват 10 билета, след това свирят на празна зала, а се отчитат парите. Съществуваше черна книга, която се водеше от сегашния и.д. директор г-жа Караджова, притискаха се хора да купуват билети, това всичките го знаят в министерството и си затварят очите", добави още Пулиев.

От дирекция "Сценични изкуства" към Министерство на културата коментираха, че последната ревизия в операта не е констатирала нарушения. Потърсихме и бившия директор Пламен Тасев, но той не вдигна телефона си. Главният диригент Алексей Измирлиев заяви, че няма отношение към продажбата на билетите и също обмисля да подаде оставка, най-вероятно следващата седмица. Въпреки че също беше пряко обвинена, Недялка Караджова, която в момента е изпълняващ длъжността директор, отказа коментар.

Източник: БНТ



Още по темата: общо новини по темата: 2
18.05.2013 »
02.05.2013 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Skandal-raztrese-Plovdivskata-opera-Bivshiyat-shef-bil-obiknoven-klarnetist-432935
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.