Представят книга за Петър Стоянов
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:45 / 26.05.2013Коментари ()2208
©
На 27 май 2013 г., понеделник, от 18:30 часа в Новотел "Пловдив" ще бъде представена втората част от двутомника на Йордан Василев "Това се случи пред очите ми".

И двата тома са посветени на историческите събития в България по време на президентския мандат на Петър Стоянов - "първият български държавен глава след Втората световна война, който не е бил член на Българската комунистическа партия".

Йордан Василев, автор на повече от 15 книги, някои от които заедно със съпругата си Блага Димитрова, един от основателите на СДС и първи главен редактор на в. "Демокрация", анализира документално периода 1997 - 2002 година, когато Петър Стоянов бе държавен глава, а Иван Костов - министър-председател на правителството на СДС.
Авторът ни връща към въвеждането на валутния борд, политическите усилия за членство на България в ЕС и НАТО и спечелване на доверието на Запада, към решението за конфликта в Косово и връщането на "История Славянобългарска", отношенията между Петър Стоянов и Бил Клинтън, довели до първото посещение на американски президент в България, както и сложните взаимоотношения между Стоянов и Костов.

"Това се случи пред очите ми" ще бъде представена на пловдивската публика от Румен Леонидов в съпровод на фантастичния джаз китарист Огнян Видев! Разбира се, в присъствието на самия Петър Стоянов.



Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Predstavyat-kniga-za-Petur-Stoyanov-434400
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.