МУ Пловдив удостоява израелски професор по ендодонтия с почетна титла
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:32 / 28.05.2013Коментари ()1434
©
Бивши и настоящи студенти от
МУ - Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Медицински университет - гр. Пловдив удостоява израелския професор по ендодонтия Адам Щабхолц с почетната титла "Доктор хонорис кауза" в присъствието на посланика на Държавата Израел в България - Н. Пр. Шаул Камиса Раз. На тържествено заседание на Академичния съвет Медицински университет - Пловдив ще удостои с почетната титла професор Адам Щабхолц - дългогодишен декан на Факултет по дентална медицина - Hadassa, Еврейски университет в град Йерусалим, Израел. 

Официалната церемония по удостояването ще бъде в зала "Аула Магна" на Факултета по дентална медицина (бул. "Хр. Ботев" №3) от 14.00 часа на 30 май 2013 г. Научната специалност на професор Адам Щабхолц е ендодонтия, която придобива през 1978 г. от University of Pennsylvania (САЩ). Понастоящем работи активно в областта на приложението на лазерите в денталната медицина.

Професор Щабхолц е бил президент на IFEA (Международна федерация на ендодонтските асоциации), президент е на Европейската секция на WFLD /Световната федерация по лазерна дентална медицина/. Носител е на редица международни награди и на най-високата награда за изключителни приноси за развитие на денталната медицина от Израелската зъболекарска асоциация. Чете лекции в най-престижните университети на Европа и САЩ. Ръководител е на 9 мултинационални научни проекта и на над 12 докторски програми. Автор на 2 международно признати патента. 

Професор Адам Щабхолц е роден през 1948 г. в Полша, през 1950 г. емигрира в новосъздадената държава Израел, където работи и живее до сега, като се превръща в авторитетен учен и световно признат специалист в областта на ендодонтията и лазерните технологии в стоматологията. 

Номинацията и мотивите за удостояване на израелския учен с високата титла са в резултат на дългогодишните връзки и научно-практическо сътрудничество между двата дентални факултета - на Пловдив и Йерусалим. 

Специално изработен диплом за "Doctor honoris causa", с вградени академични символи на МУ-Пловдив, ще бъде връчен на професор Адам Щабхолц от ректора на Медицински университет - Пловдив, проф. д-р Стефан Костянев, дмн пред висшия академичен форум на университета. 

На Тържествения Академичен съвет ще присъства посланикът на Държавата Израел в България - Н. Пр. г-н Шаул Камиса Раз. Израелският учен ще бъде представен от доц. д-р Георги Томов, дм - най-младият доцент на Пловдивския дентален факултет. 

Публичната лекция на професор Щабхолц ще бъде на английски език с тема: Lasers and their clinical application in endodontics (Лазерите и тяхното клинично приложение в ендодонтията).


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/MU-Plovdiv-udostoyava-izraelski-profesor-po-endodontiya-s-pochetna-titla-434857
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.