Прокуратурата потвърди легитимността на подписката за отделяне на Крумово от община Родопи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:33 / 04.02.2005Коментари ()1340
Районната прокуратура в Пловдив потвърди легитимността на инициативния комитет и започнатата от него подписка за отделяне на Крумово от община Родопи и присъединяването му към Пловдив, която събра гласовете на около 160 жители на селото. Прокуратурата е отказала да образува досъдебно производство по сигнала на кмета на община Родопи Йордан Шишков, че при провеждането на общоселското събрание са допуснати нарушения при провеждането на общоселското събрание през ноември миналата година. Кметът Шишков тогава отказа да регистрира комитета, защото били използвани фалшиви ЕГН и хората не знаели за какво гласуват.
Тази вечер в Крумово ще се проведе общо събрание за отчитане на общинската администрация за 2004 г. Очаква се кметът Шишков да обсъди с жителите на селото предложението за отделянето му от община Родопи, предаде радио Пловдив. За утре е предвидено събрание, на което кметът на Пловдив д-р Иван Чомаков ще обясни предимствата и недостатъците на преобразуването на селото в квартал на града.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Prokuraturata-potvurdi-legitimnostta-na-podpiskata-za-otdelyane-na-Krumovo-ot-obshtina-Rodopi-4355
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.