В МОСВ се състоя среща по повод реализация на дейността “пране на вълна” в Първомай
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:34 / 08.02.2005Коментари ()1013
В МОСВ се състоя среща на Междуведомствената комисия, определена със заповед от министъра на околната среда и водите, по повод реализацията на дейността “пране на вълна” на територията на “Предприятие за преработка на вълна” със собственик фирма “АДФ-България” ЕООД, съобщиха от пресцентъра на министерството. В срещата взеха участие експерти от Министерствата на околната среда и водите, на здравеопазването, на икономиката, на регионалното развитие и благоустройство, на Регионалната инспекция по околна среда и водите – гр. Пловдив, зам.- управител на Пловдивска област, кмет и главен архитект на гр. Първомай, както и представители на “АДФ-България” ЕООД, гр. Първомай, на инициативен граждански комитет гр. Първомай и представители на НПО. На заседанието бяха обсъдени становището на Министерство на здравеопазването относно предложените варианти за определяне на хигиеннозащитна зона, становището на РДНСК - Пловдив относно законосъобразността на издаденото разрешително за строеж и условията, заложени в проекта за комплексно разрешително. Направените предложения и бележки ще бъдат взети предвид при изготвяне на условията на комплексното разрешително.
На срещата се взе решение да се продължи процедурата по издаване на комплексното разрешително, която в момента е във фаза на обществен достъп на проекта за комплексно разрешително. Срокът за изпращане на становища по тази процедура в Изпълнителната агенция по околна среда, която изготвя комплексното разрешително, изтича на 10.02.2005 г.
Изпълнението на условията на комплексното разрешително ще осигури съответствие с нормативната уредба по околна среда и ще предотврати отрицателното въздействие върху компонентите на околната среда. Информацията е на focus-news.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/V-MOSV-se-sustoya-sreshta-po-povod-realizaciya-na-deinostta-prane-na-vulna-v-Purvomai-4427
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.