Пламен Йончев е новият заместник-кмет на Асеновград
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:07 / 02.08.2013Коментари ()9262
©
Откакто Манол Генов пое ръководството над ВиК Пловдив, асеновградчани очакваха да разберат кой ще бъде човекът, който ще заеме мястото му. От 1 август със заповед на кмета официално стана ясно, че това е инж. Пламен Йончев, директор дирекция "Управление на общински активи". Инж. Йончев има впечатляваща биография, която е била в основата при неговия избор за заместник-кмет. През последните 13 години опитът му е трупан както в държавния, така и в частния сектор. 

Преди работата си като директор дирекция "Управление на общински активи" той е работил в "Контрол-Инвест" ЕООД като инженер в строителния надзор, в Община Пловдив-Район "Южен" е заемал длъжността секретар и главен инженер, бил е ръководител на проект за "Винпром Пещера" в дейност инвеститорски и строителен контрол, в Община Пловдив-Район "Западен" е заемал длъжност главен експерт строителен контрол. От автобиографията му става ясно, че е работил и в много строителни фирми преди това у нас и в чужбина.

Завършва Варненски свободен университет "Черноризец храбър" през 2008 г. като юрист, а през 1986 г. завършва ВНВСУ "Ген. Благой Иванов" специалност Строителен инженер по промишлено и гражданско строителство, военен инженер.
Като свои организационни умения и компетенции 51-годишният инж. Пламен Йончев посочва опита си като ръководител на проекти по проектиране и изграждане на жилищни, промишлени и административни сгради, свързани с координацията на много институции: държава, общини, ВиК, електроразпределение и други.



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Plamen-Ionchev-e-noviyat-zamestnik-kmet-na-Asenovgrad-446377
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.