В Помощно училище “Стефан Караджа“ стартираха строително-монтажните дейности по проект на МФКозлодуй
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:32 / 05.08.2013Коментари ()2755
© Plovdiv24.bg
Екипът на Помощно училище "Стефан Караджа" спечели проект по Международен Фонд Козлодуй на обща стойност 194 500 евро.

Предстои саниране на 4-етажната сграда на пансиона, столовата и 2-етажната сграда на училището.Проектните дейности предвиждат смяна на дограма, топлоизолация на покрив и газификация. Резултатите от предприетите енергийно-ефективни мерки ще бъдат следени и отчитани в продължение на 5 години.

В подготовката на проектната документация партньори на училището бяха EVN - гр.Пловдив и "Астрал Инженеринг"ООД - гр.Пловдив.

Във връзка с организация на проекта, в сградата на областната управа в гр.Пловдив се проведе работна среща на представители на Министерство на икономиката и енергетиката, директори на училища и детски градини, общински служители, представители на строителни фирми и фирмата за инвеститорски контрол, работещи по проекта на Международен Фонд Козлодуй - лот 3.

Присъстващите бяха запознати с темата "Енергийна ефективност в обществени сгради - V транш". Г-н М.Делийски, управител на фирма "Енегоефект Консулт"ЕООД, подробно представи целите на програмата, екипа, който ще я реализира и основните етапи в цикъла на изпълнение на СМР. Проф. В.Рашева направи презентация на тема "Енергоспестяващи мерки - типове и очакван ефект".По време на дискусията се разискваха различни казуси от 171 обекта на лот 3.

В момента в ПУ"Стефан Караджа" тече усилена подготовка за ремонта. Строителите избраха специалното училище за начало на дейността си на територията на Пловдив и искат на 15 септември децата да влязат в напълно реновирани сгради.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/V-Pomoshtno-uchilishte-Stefan-Karadzha-startiraha-stroitelno-montazhnite-deinosti-po-proekt-na-MFKozlodui-446969
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.