Дядо Николай: Успешният български политик е православният
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:07 / 06.08.2013Коментари ()2113
© Plovdiv24.bg
"Бог не даде властта никому, защото никой от досега управлявалите ни политици не я заслужава", това заяви Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай пред репортер на Plovdiv24.bg.

Владиката е категоричен, че българските политици са забравили своя народ, пренебрегнали са солидарността". Митрополит Николай каза още:

"Много често те забравяха духовната просвета на това общество, особено на младежта и децата. Останаха глухи към призивите на светата ни църква и на голяма част от православното изпълнение на нашия народ - да се въведе православно вероучение в българското училище. Децата трябва да знаят кое е добро и кое е зло и нашият народ трябва един път завинаги да застане твърдо на своята опора, на вечната скала на Светото православие, за да оцелее, защото докато има православие, ще я има България. Ако няма Православие - няма да има България. Нека осъзнаят всички властници, че успешният български политик е православният. Онзи, който вдига ръка, за да гласува за онова, което е добро и полезно за народа, съобразявайки се не с някакви светски закони, колкото с божествения закон, светата Библия, защото там е съвършената истина, там са десетте Божи заповеди. Нека целият наш народ да научи десетте Божи заповеди и да разбере, че не е добре нито да се краде, нито да се лъже, нито да се прелюбодейства, нито да се убива, нито да се злослови, нито да се завижда, всичко това е грях. Бог иска всички човеци да достигнат до спасение, до познание на истината. Нито един човек да не погине в Ада. Бог желае спасението на нашия народ. Той хлопа на дверите на сърцата ни да му отворим, за да пребъде с нас и ние с него и да се радваме на благоденствие, мир и душевно спасение", завърши владиката. 



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Dyado-Nikolai-Uspeshniyat-bulgarski-politik-e-pravoslavniyat-447166
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.