Сребърен медал за сребърното филтриране на FLIRT Vodka
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:10 / 09.08.2013Коментари ()2305
©
Международни марки след FLIRT на престижния световен конкурс International Wine and Spirit Competition 2013

Преди няколко дни бяха обявени резултатите в раздел "Спиртни напитки" на ежегодния конкурс International Wine and Spirit Competition (IWSC). Българската водка Flirt получи сребърен медал в своята категория "Водки с алкохолно съдържание 37,5-38%", като критериите на журито са били толкова високи, че в тази класация златен медал изобщо не е връчен.

Всъщност успехът на Flirt е напълно оправдан, защото това е една от малкото водки в света, произвеждани по новата за сектора технология на пречистване чрез сребърна филтрация. Тя повишава в пъти качеството на продукта и оправдава напълно рекламното послание на Flirt "В най-чиста форма". Ето защо не е изненада фактът, че в класацията след Flirt с бронзов медал са останали глобалните марки Finlandia Tangerine Vodka и Finlandia Raspberry Vodka.

Конкурсът IWSC е основан през 1969 г. и в бранша се счита за най-престижният в света, а отличията са нещо като олимпийски титли за алкохолните брандове. Участват производители от цял свят, а журито е толкова взискателно, че миналата година въпреки нарастването на заявките за участие с цели 30%, раздадените златни отличия са били по-малко. Престижът на конкурса се дължи до голяма степен на уникалния процес на оценяване, който се състои от два тура. В първия кръг жури от над 300 професионалисти провежда слепи дегустации. Следват лабораторни тестове, като само първенците се допускат до втора дегустация.

Журито на IWSC се състои от световно признати експерти, като всяка година председателят е различен. За 2013-а това е G. Garvin Brown IV - президент на борда на директорите на Brown-Forman Corporation - собственици и пазители на истинския бърбън вкус на Jack Daniel's. Заслужава си да споменем и името на един от членовете на журито д-р Джим Бевъридж - уважаван капацитет с 25-годишен опит в индустрията, отговарящ за новите технологии в гиганта Diageo за глобалните брандове Smirnoff, Johnnie Walker, Baileys и Guinness.

Всички тези детайли потвърждават колко престижен е International Wine and Spirit Competition и какво признание за българската индустрия е сребърният медал на водка Flirt, извоюван в годината, в която победители в своите категории са световни колоси като конякът Richelieu XO и 40-годишният сингъл малц Glenfiddich!

Успехът на Flirt е следствие на това , че водката е първата у нас, въвела новия високотехнологичен процес на филтрация, като част от своята програма за експанзия на най-големите и развити международни пазари. Сребърната филтрация и многократната дестилация гарантират идеално чиста и мека водка, неотстъпваща по нищо на утвърдени марки като Русский Стандарт Platinum например.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Sreburen-medal-za-sreburnoto-filtrirane-na-FLIRT-Vodka-447733
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.