Започва кампания "Избери си куче от пловдивския приют"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:57 / 09.08.2013Коментари ()4519
©
Може би пловдивчани си спомнят за първата одомашнителна кампания за безстопанствени кучета, която община Пловдив проведе през пролетта в рамките на двете Национални киноложки изложби за кучета. Тогава, през април, наред с породистите екземпляри, в Цар Симеоновата градина дефилираха и трима питомци от общинския приют за безстопанствени животни, специално подготвени и тренирани за събитието.

Мястото на сегашната одомашнителна акция е самият приют за кучета. Намира се на 4-ти километър "Пазарджишко шосе".

На 17 август всеки може да заповяда в часовете от 10:00 до 13:00 часа и да разгледа всичките настанени 30 кучета, и евентуално да открие своето. В момента в приюта има кучета, подходящи за дворни пазачи, за домашни компаньони, и малки, и големи, почти породисти и нетолкова породисти. Но всички те са все още без стопанин, търсят си дом и заслужават вашите специални грижи.

По време на кампанията ще бъдат раздавани информационни брошури. Ще има консултация с ветеринарен лекар, а успеете ли да си изберете куче, ще го получите с надлежно попълнен ветеринарен паспорт, с поставени всички необходими ваксини, обезпаразитено, кастрирано и чипирано.

Важно е да се знае, че за чипираните и кастрираните кучета собствениците не дължат такса за притежаване на куче към общината.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zapochva-kampaniya-Izberi-si-kuche-ot-plovdivskiya-priyut-447819
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.