ПСС към туристите: Съобразявайте се с прогнозата за времето
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:49 / 11.08.2013Коментари ()3364
©
На връх Ботев има много силен вятър и е облачно, затова условията са неподходящи за туризъм, докато по билото на Стара планина времето е подходящо за разходки. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския червен кръст. Съоръженията работят по всички големи планински курорти. Температурите са от 15 до 17 градуса. 

Във високите части на другите планини е тихо и обстановката е подходяща за туризъм. Планинските спасители препоръчват туристите да се съобразяват със здравословното си състояние и прогнозата за времето, защото след обяд има вероятност от превалявания. 

През изминалото денонощие е имало два инцидента с туристи, които са били овладени бързо. При единия инцидент под Черни връх турист си е изкълчил глезена, а при втория - на Мусала на една жена й е прилошало заради високите температури. Това са леки случаи, които са овладени набързо. 

Планинската спасителна служба увеличава броя на доброволните спасители през съботно-неделните дни, които на минутата се отзовават и по най-бързия начин оказват помощ на пострадалите.


Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/PSS-kum-turistite-Suobrazyavaite-se-s-prognozata-za-vremeto-448076
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.