Арестуваха румънска принцеса за организиране на незаконни боеве с петли
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:39 / 18.08.2013Коментари ()3454
Властите в американския щат Орегон арестуваха румънската принцеса Ирина по обвинение за организиране на боеве с петли между 2012 и 2013 година. В американския щат подобни прояви са незаконни. На 60-годишната Ирина Уокър и 67-годишният й съпруг Джон Уесли Уокър са предявени обвинения за организиране на боеве с петли и залагания в ранчото им край градчето Иригон. Следователите искат конфискация на ранчото и запор на фирмата "Стоукс лендинг спорт хорсис".

Вестник "Орегониън" разкрива, че Ирина Уокър е принцеса Ирина, най-малката дъщеря на последния румънски крал Михай Първи. Нейният съпруг Джон Уесли Уокър пък е бил зам.-шериф на гр. Иригон в периода между 1998-2003 г.

Семейство Уокър и още четирима души трябва да се изправят пред съда в Портланд по обвинения в незаконни залагания. Други 12 души са обвинени в нарушаване на закона за добро отношение към животните заради боевете с петли.

Обвинението твърди, че за последната година в ранчото на Уокър са организирани поне 10 битки, в които залозите стигали до 2000 долара. Към краката на петлите били слагани остриета. Зрителите плащали билет и отделно се продавали храна и напитки.

Принцеса Ирина е родена в Лозана. С първия си съпруг Джон Крюгер отглеждали коне в Аризона. 92-годшиния Крал Михай I, който е трети братовчед на британската кралица Елизабет II, абдикира през 1947 година.



Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Arestuvaha-rumunska-princesa-za-organizirane-na-nezakonni-boeve-s-petli-449249
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.