Извадиха двама мъже от дъното на кладенец, единият загуби зрението си
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:29 / 03.09.2013Коментари ()2859
Спасители от група «Спасителни дейности» при ОУПБЗН-Пазарджик извадиха двама мъже от дъното на кладенец. Инцидентът станал в неделя следобед по време на копаене на нов кладенец в двор на къща в пазарджишкото село Паталеница.

С.К.-43г. и Д.Г.-32г. решили да копаят в двор на къща. По младият бил вътре на дълбочина около 10 метра, а по възрастният с помощта на електротелфер изнасял изкопаната пръст. При поредното пълнене на кофата Д.Г. бил ударен от електричество и изпаднал в безсъзнание на дъното на кладенеца. Неговият приятел решил да му помогне и се спуснал вътре. Така обаче, освен че не успял да му помогне той самият също попаднал в капан. Това наложило намесата на екип от спасители при ОУПБЗН-Пазарджик. Опитните служители изградили система от въжета и макари и по алпийски способ изтеглили двамата навън. На Д.Г. е оказана медицинска помощ, тъй като в резултат на токовия удар е загубил зрението си.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Izvadiha-dvama-muzhe-ot-dunoto-na-kladenec-ediniyat-zagubi-zrenieto-si-451912
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.