Утре пускат нова дизелова мотриса по линията Пловдив-Асеновград, нормализират разписанието
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:51 / 04.09.2013Коментари ()3702
© Plovdiv24.bg
От утре сутринта се нормализира разписанието на влаковете по линията Асеновград-Пловдив и обратно, което беше нарушено заради технически проблеми. Това заяви Илко Илчев, началник на Локомотивно депо, по повод сигнали на пътници за закъснението, особено сутрин, на влаковете от Асеновград до Пловдив.

Според инж.Илчев причина за проблема е повреда в една от мотрисите "Дезиро", която до края на седмицата е на ремонт във Варна. Вместо нея се наложило да бъде използван локомотив с вагони, но в Асеновград се налага смяна посоката на движението, което отнема повече време и води до нарушение на разписанието. Още тази вечер ще дойде една дизелова мотриса, защото по празниците има увеличени състави и става неудачен вариантът локомотив с вагони.

До Асеновград ще се движат само мотриси, обеща началникът на Локомотивно депо-Пловдив. Инж. Илко Илчев каза още, че вече е разпоредил утре сутринта по линията Пловдив-Асеновград да бъде пусната дизеловата мотриса, с която ще се нормализира разписанието на движението на влака.

Източник: Радио "Пловдив"



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Utre-puskat-nova-dizelova-motrisa-po-liniyata-Plovdiv-Asenovgrad-normalizirat-razpisanieto-452132
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.