Гергов се опита да опровергае Plovdiv24.bg, че излиза от пътния бранш
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:48 / 18.09.2013Коментари ()4012
© Plovdiv24.bg
Бизнесменът и лидер на "червените" в Пловдив Георги Гергов се опита да опровергае информацията на Plovdiv24.bg, че излиза от пътния бранш и продава перлата си "Пътища" АД на софийската фирма "ИСА 2000".

За целта той избра трибуната на националния ежедневник "Капитал Daily". Пред изданието версията на Гергов уж се различава от тази, излязла в Plovdiv24.bg по-рано през седмицата. По думите му плановете са по-скоро компанията да се развива чрез бъдещото обединение, например сливане или друга форма на размяна на акционерно участие с "ИСА 2000". Собственикът на софийското дружество Юлиян Инджов също не отрече за преговори с "Пътища" АД.

Остава Гергов и Инджов да се разберат кой е купувач и кой е продавач, но е факт, че сделка най-вероятно ще има и финализирането й е близо.

Ако бизнесите на двете строителни фирми се слеят, ползата ще е по-големият обем дейност, който ще имат зад гърба си при кандидатстване по различни обществени поръчки. В пътния бранш Георги Гергов е сочен и като един от хората със стабилно лоби, основно заради позициите му в БСП - Гергов е областен председател на партията в Пловдив и дългогодишен приятел на бившия президент Георги Първанов.

За последната година това ще е втората сделка в пътностроителния сектор. Преди няколко месеца свързаният с Васил Божков "ПТС холдинг" премина под контрола на дружество, свързано с Първа инвестиционна банка.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Gergov-se-opita-da-oprovergae-Plovdiv24bg-che-izliza-ot-putniya-bransh-454361
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.