ОИЦ Пловдив прави кръгла маса "Научени уроци"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:15 / 23.09.2013Коментари ()965
©
Областен информационен център - Пловдив организира голяма кръгла маса под мотото "Научени уроци", в рамките на третата годишна "Борса на проекти и идеи", която ще се днес, 23 септември,  в Пловдив. Информационното събитие започва в 18 часа в Галерия "Пловдив" на ул. "Авксентий Велешки" № 20, а целта му е да срещне на едно място местният бизнес и граждански организации и да спомогне за насърчаване на бъдещо ефективно и практическо сътрудничество между двата сектора.

Кръглата маса ще бъде част от програмата на "Борса на проекти и идеи", която се организира от община Пловдив и Фондация "Лале", а Областен информационен център - Пловдив е партньор във форума. На него ще бъдат изнесени резултати от мащабното проучване, което цели да установи къде са критичните моменти и очертаните слаби места при изпълнението на проекти, финансирани със средства от европейските фондове. Ще бъдат предложени работещи идеи и начини за преодоляване на допускани грешки. 

Над 300 са бенефициентите от Пловдив и областта, които досега са споделили своите впечатления от процеса на изпълнение на проекти с европейско финансиране, в рамките на тази национална кампания. Анкетирани са представители на администрацията, бизнеса и неправителствения сектор, които реализират проекти по оперативните програми. Всички предложения ще бъдат обобщени и предоставени на управляващите органи на оперативните програми за включване в правилата за следващия програмен период 2014 - 2020 г.

Кръглата маса "Научени уроци" в Пловдив е втората поредна такава за седмица, след тази в Асеновград. Форумът се провежда под егидата на заместник министър-председателя на България и министър на правосъдието - Зинаида Златанова, съвместно с мрежата от 28 информационни центъра в страната за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз.

Областен информационен център - Пловдив е част от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, изградени с финансовата подкрепа на оперативна програма "Техническа помощ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. 

ОИЦ - Пловдив работи в рамките на проект на община Пловдив "Изграждане на областен информационен център в гр. Пловдив". 



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/OIC-Plovdiv-pravi-krugla-masa-Naucheni-uroci-455216
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.