Екипът на "Пловдив 2019" се качва на 2019 метра
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:52 / 01.10.2013Коментари ()1557
©
Екипът на общинска фондация "Пловдив 2019", която готви кандидатурата на града за Европейска столица на културата, ще се изкачи на 2019 метра и така ще се включи в Седмицата на движението, която Европа отбелязва между 7-и и 13-и октомври. Идеята на хората от "Пловдив 2019" е да стигнат до върха на кулата "Снежанка", защото това е единственото място в България с тази височина. 

"По този начин символично ще покажем увереността си, че ще се доберем до престижната титла, като същевременно ще подкрепим европейската инициатива Move Week, защото смятаме, че физическата активност, по-качественият живот и спортът са неделима част от стратегията ни в борбата за културна столица на Европа", обясни директорът на фондацията Валери Кьорлински. 

Европейската седмица на движението - "MOVE week" е кампания на Европейския съвет, Евроспорт и Европейската федерация на колоездачите (ECF). Инициативата е част от платформата на Международната асоциация за спорт и култура. 

MOVE Week се провежда по традиция през октомври и ангажира граждани, организации и населени места от цяла Европа в мащабен празник на спорта и движението за здраве. Като част от Now We Move кампанията, Седмицата представя ползите от активния начин на живот и физическата активност. Now We Move е кампания, целяща да направи 100 милиона повече европейци физически активни до 2020 година. 

Припомняме, че през 2012, която беше стартова година за кампанията, Пловдив беше един от градовете с най-добро представяне, както и с най-пълна програма. MOVE Week - Пловдив се координира от сдружение "УАУ Спорт" (WOW SPORT) в партньорство с Община Пловдив, Национален Алианс за Работа с Доброволци, младежко сдружение PTPI, спортни клубове и ентусиасти. 

Миналата година по това време пловдивчани прекараха седмица, изпълнена с масови обществени спортни събития, панаир на спортните клубове, дни на отворени врати и различни семинари. В европейски мащаб взеха участие 23 държави с 250 организатори и повече от 200 000 участници.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Ekiput-na-Plovdiv-2019-se-kachva-na-2019-metra-456799
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.