Младежката работилница в Стария град приключва
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:30 / 09.10.2013Коментари ()914
©
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Младежка работилница "ВИЖ не-ВИЖдания Стар град" ще бъде официално закрита на среща в Пловдивския университет. Тя ще се проведе днес от 15:00ч. в 30 с.з. на ул. "Костаки Пеев" 21.

Участниците и техните проекти ще гостуват в сградата на ФИФ на ПУ и посетителите ще имат възможност да видят отново "не-ВИЖданите" идеи на творците. Те ще разкажат за концепцията и изпълнението на своите проекти и ще покажат възможни пътища за обживяване и развитие на Стария град в Пловдив. Ще бъде повдигната дискусия за ролята на младежите в развитието на града и влиянието на подобни младежки проекти.

Участниците в Младежка работилница "ВИЖ не-ВИЖдания Стар град" представиха своите творения и идеи, плод на едномесечна неуморна работа, по време на Празниците на Стария град. Това бяха късометражен филм за къща Недкович "НеВИЖ - НеЧУЙ"; изложба на макети "На разходка със Степан Хиндлиян" и танцов пърформанс "Споменът танцува" в къща Хиндлиян. Проектът беше представен и от изложба от фотографии, която може да разгледате в сградата на ФИФ на ул. "Костаки Пеев" 21.

Каним Ви заедно да поговорим за Видяното, Чутото, Усетеното и Преживяното.

Проектът е финансиран по програма "Пловдив за младите" към Община Пловдив и се реализира от "Асоциация за култура, етнология и антропология "Медиатор". Осъществява се с подкрепата на ОИ "Старинен Пловдив" и "Център за антропологични и етносоциологически изследвания" на ФИФ към ПУ "Паисий Хилендарски".


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Mladezhkata-rabotilnica-v-Stariya-grad-priklyuchva-458032
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.