87% от завършилите технология на виното в УХТ с работа още през първата година
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:19 / 09.10.2013Коментари ()8858
©
Бивши и настоящи студенти от
УХТ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Между 60 и 70 процента от студентите, завършили Университета по хранителни технологии се реализират професионално в сектора, за който са били обучавани. 86 на сто от технолозите по вино и пиво започват работа още през първата година от излизането си от висшето учебно заведение. Това посочи в отговор на журналистически въпрос, свързан с младежката безработица и перспективите за реализация пред младите специалисти ректорът на Университета по хранителни технологии проф. д.т.н. Кольо Динков. 

В своята 60-годишна история, от създаването си през 1953 година до днес Университетът е "произвел" 42 516 български спеицалисти и 1202-ма чуждестранни граждани, добави ректорът на УХТ. 

Единственото по рода си у нас и на Балканския полуостров висше учебно заведение ще отбележи 60-годишнината си в седмицата от 14 до 18 октомври. Повече от 150 гости от над 16 страни ще се включат в юбилейната международна конференция, която ще се проведе в рамките на честванията. Учени от редица държави, между които Русия, Украйна, Франция, Белгия, Холандия, Гърция, Турция, Виетнам и Казахстан ще изнесат над 320 доклада. В конференицята ще се включат представители на 23 български висши училища и научни организации.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/87-ot-zavurshilite-tehnologiya-na-vinoto-v-UHT-s-rabota-oshte-prez-purvata-godina-458195
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.