Организират състезание за ветерани на името на Иван Бобеков
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:53 / 18.10.2013Коментари ()2553
©
Състезание за ветерани, носещо името на един от най-добрите колоездачи в България - пловдивчанина Иван Бобеков, инициират от сдружение "Велосити", клуб "Крива спица" и кметството на "Тракия", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Събитието ще се провежда в Пловдив, за конкретна дата все още не може да се говори, тъй като се уточняват подробностите около мероприятието, стана ясно на пресконференция на кмета на района Костадин Димитров.

Припомняме, че една от легендите на българското колоездене Иван Бобеков почина през 2008 г. Големият шампион ни напусна на 68-годишна възраст след тежко боледуване. Бобека, както го наричаха всички, до последно беше близо до спорта. Той помагаше на младите с богатия си опит на дългогодишен национал и треньор. Бобеков остави трайна диря в родното колоездене с 2 шампионски титли в Международната колоездачна обиколка на България през 1962 и 1966 г., силни участия в Пробега на мира и на световни първенства. Той е заслужил майстор на спорта и първи почетен гражданин на Пловдив сред спортистите.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Organizirat-sustezanie-za-veterani-na-imeto-na-Ivan-Bobekov-459690
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.