КРС глоби БТК за телеграмите и я задължи да ги върне
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:38 / 17.02.2005Коментари ()902
Наказателно постановление с глоба в размер на 13 000 лв. бе връчено на БТК АД заради преустановяване предоставянето на услугата “Телеграми” в нарушение на Обща лицензия № 219, която регламентира условията за предоставяне на този вид услуга, съобщиха от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС).
Санкцията е наложена след проверки на Контролна дирекция на КРС, които са установили, че от 1 февруари предоставянето на тази услуга е преустановено на територията на цялата страна и това е извършено ден след като БТК е обявила на КРС намерението си за това и е поискала заличаване на регистрацията й. Това представлява нарушение на Общата лицензия, тъй като услугата е прекратена, без БТК АД да изчака изричното решение на регулатора за заличаване.
КРС взе решение за заличаване на регистрацията на БТК АД по Обща лицензия № 219, считано от 1.05.2005 г. Дотогава БТК АД следва да възстанови предоставянето на тази услуга. Комисията счита, че по този начин ще бъде осигурен на потребителите необходимият период за плавен преход към предоставянето на нови алтернативни услуги на територията на страната.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/KRS-globi-BTK-za-telegramite-i-ya-zadulzhi-da-gi-vurne-4626
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.