Кожният диспансер в Пловдив с нов шеф
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:04 / 13.11.2013Коментари ()2054
© Plovdiv24.bg
С 34 гласа "за", 1 "въздържал се" и 3 "против" бе гласуван новият управител на Центъра за кожно-венерически заболявания в Пловдив на днешната сесия на Общинския съвет, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това е Стоян Шуманов, който подчерта важността на центъра пред общинските съветници и отбеляза, че са регистрирани 157 нови случая на СПИН и 183 на сифилис за последната година в Пловдив и областта.

"Статистиката подрежда Пловдив на второ място в страната по този показател. А ние освен че регистрираме новооткритите случаи, издирваме и близките на заболелите. Така се намалява рискът от предаване на заболяванията на трети лица", каза още Шуманов.

Новият управител коментира пред старейшините и лошото финансово състояние на кожния диспансер. Здравното заведение вече има загуби за около 30 хил. лева, а за да работи нормално, ще са необходими около 200 хил. лв. годишна издръжка.

Тази година за първи път Общината е отпуснала субсидия за кожния диспансер, а по думите на кмета Иван Тотев за следващата бюджетна година ще се предвидят средства за него.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Kozhniyat-dispanser-v-Plovdiv-s-nov-shef-463950
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.