Лични лекари ще получават допълнителни суми за работа в неблагоприятни условия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:40 / 18.02.2005Коментари ()910
От 100 до 400 лв. повече ще изплаща НЗОК на 1274 лични лекари в страната, за които е установено, че работят в неблагоприятни условия. За такива се смятат отдалечеността от здравни заведения, обслужването на няколко махали или села, работа в екологично замърсени райони. "Вредните" ще се изчисляват и в зависимост от броя на наетия персонал, броя на пациентите, както и от процента на неосигурени пациенти. Джипатата, 30% от чиито пациенти са отпаднали от системата заради неплатени здравни вноски, ще получават допълнителни пари от касата. Най-много практики в неблагоприятни условия има в Пловдивски регион -­ 98, в Благоевградски регион -­ 69, в Бургаски - 68 и в Шуменски - 58.
Миналата година практиките, работещи в неблагоприятни условия, са били 1330. Поради сигнали за злоупотреби с допълнително отпусканите пари критериите са променени и броят на финансираните по този начин джипита - намален, съобщават от лекарския съюз.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Lichni-lekari-shte-poluchavat-dopulnitelni-sumi-za-rabota-v-neblagopriyatni-usloviya-4641
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.