"Централен" ще участва в Европейската седмица за намаляване на отпадъците
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:55 / 21.11.2013Коментари ()1679
© Plovdiv24.bg
Във връзка с Европейската седмица за намаляване на отпадъците район "Централен" организира в административната сграда на ул. "Христо Г. Данов" №39 изложба от предмети, изработени от отпадъчни и рециклирани материали.

Темата е опазване на околната среда, екологосъобразната социализация на децата и възпитанието, което трябва да даде семейството и учителите за превантивните мерки за незамърсяване. 

Мероприятието е насочено към провокиране творческото мислене на децата, създаване на нестандартни играчки и предмети от неща, които са за изхвърляне. Това повторно използване на материалите и предметите за създаване на нещо ново помага на децата да погледнат по различен начин заобикалящия ни свят.

В изложбата са поканени да вземат участие всички Общински детски градини, намиращи се на територията на район "Централен", като изработените от тях предмети, ще бъдат събирани до утре - 22.11.2013 г.

От 25 ноември до 30 ноември изработените предмети ще бъдат изложени в сградата на администрацията на район "Централен" - ул. Христо Г. Данов" № 39, Пловдив.

На 27.11.2013 г. (сряда) от 11:00 часа кметът на район "Централен" Райна Петрова официално ще връчи грамоти на всички участници в административната сграда.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Centralen-shte-uchastva-v-Evropeiskata-sedmica-za-namalyavane-na-otpaducite-465373
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.