Роднините на починалото със сифилис в Пловдив дете се спотайват
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:19 / 27.11.2013Коментари ()3294
© Блиц
Вуйчовците на бебето
Роднините на починалото със сифилис в Пловдив дете се спотайват и не са подали сигнал в прокуратурата по случая. Както вече съобщихме, преди седмица момченце на 1,4 години почина в общинската болница "Свети Мина". В последствие се оказа, че никой не е знаел, че малкият Иван е бил с предаден от майка си сифилис, което пък изправи на нокти персонала на двете болници, които са го обгрижвали. Всеки момент от затвора в Германия се очаква да излезе майката, която още не знае трагичната вест, но ще бъде уведомена.

Синан Камбер, един от двамата вуйчовци на починалия Иван Митев в Пловдив, е разярен на медиите и заяви, че всички много лъжат. Гневът му бе провокиран от въпрос подадена ли е жалба в прокуратурата от името на роднините.

Както е известно, детето е било преглеждано три пъти в Университетска болница "Свети Георги", предписвани са му антибиотици, но не е оставено за лечение по преценка на медиците.

Също така не е ясно дали роднините са купили необходимите лекарства и дали са ги давали на малкия по предписание. Те се заканиха да съдят екипа на Спешна помощ, който е приел и преглеждал момченцето в "Свети Георги".

От Районна прокуратура се разбра, че жалба от името на родата не е подавана. Въпреки това магистратите са се самосезирали и разследват случая дали е оказана компетентна медицинска помощ на Иван Митев.

"Резултатите от проверката ще бъдат ясни след 15 дни", каза говорителят на Районна прокуратура Атанас Илиев. Тече и медицински одит на здравното министерство. 

Със случая отделно се занимава полицията, която пък разследва защо малкият пациент е бил регистриран в "Свети Мина" с чужд акт за раждане.

Според вуйчовците това се е наложило поради липса на документи за самоличност на починалото дете, тъй като то е било докарано преди 3 месеца в България и още не е имало ЕГН. Камбер твърди, че е предупредил за чуждия акт за раждане медиците, а от "Свети Мина" казаха, че лъжата е лъснала едва след смъртта на детето.

Източник: БЛИЦ



Още по темата: общо новини по темата: 5
23.11.2013 »
22.11.2013 »
22.11.2013 »
21.11.2013 »
21.11.2013 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Rodninite-na-pochinaloto-sus-sifilis-v-Plovdiv-dete-se-spotaivat-466385
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.