"Новиз" АД празнува 22 години
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:15 / 28.11.2013Коментари ()2965
© Plovdiv24.bg
Инж. Любозар Фратев
Във вече далечната 1991 г., две години след началото на съдбоносния преход, една малка група колеги от водещи пловдивски предприятия слагат началото на нещо ново и непознато и за самите тях - частното дружество "НОВИЗ". 

В началото е ентусиазмът и характерният за тези години износ на изток на изделия на българската лека и хранително-вкусова промишленост и внос на метали и химически продукти (предимно полимери и химически влакна). 

С течение на годините започва организационно обособяване на различните бизнеснаправления. Създават се самостоятелни търговски дружества. Всяко от тях се специализира в определена сфера и развива свой бизнес в сътрудничество с другите фирми на структурата. 

След двадесет и две години "НОВИЗ" АД е вече утвърдена и авторитетна фирма, отстояваща своите пазарни позиции - позиции немислими и без коректните делови отношения с партньори от Германия, Холандия, САЩ, Турция, Македония, Египет, Саудитска Арабия, Италия, Русия, Сърбия и др. 

Основните направления на дейността са: 

- търговия с полимери; 
- производство на полимерни опаковки;
- дистрибуция на уреди за дома и хотела, солариуми, SPA оборудване и др.;
- хотелиерство и ресторантьорство;
- строително предприемачество;
- бизнес и конгресен туризъм;
- финансов и оперативен лизинг. 

През тези две десетилетия "НОВИЗ" АД успя да се утвърди сред многобройните вносители и да достигне завидната позиция на един от големите доставчици на полимери - полиетилен, полипропилен и PVC. Създадените с годините добри търговски контакти с химически заводи от чужбина са предпоставка за осъществяване на успешни продажби на българския пазар и реекспорт в страните от Балканския полуостров. 

Наред с това, в течение на тези повече от две десетилетия НОВИЗ влезе в хиляди български домове, офиси, хотели и SPA центрове като официален вносител на широка гама от електродомакински уреди, отоплителна техника, Beauty и SPA оборудване (солариуми, спа-капсули, медикокозметични лазери, фармацевтична козметика), производство на престижните фирми: Sybaritic, Alisun, Healt Company, Soleo, Oxigen Botanicals, Valera, Dimplex, Johnson и др. 

Предоставяните на българския пазар продукти и технологии се отличават със своята иновативност. Предлагат се цялостни решения за SPA центрове и най-съвременни технологии за отопление. 

"НОВИЗ" притежава мажоритарен дял в Интерконтакт ООД-фирма за бизнес и конгресен туризъм, учредена съвместно с Търговско-промишлена камара и Стопанска Асоциация, Пловдив. Няколко стотин са българските фирми осъществили преки делови контакти с партньори от различни страни с помощта на Интерконтакт.

Преди построяването на елегантната бизнес сграда "Делови център Пловдив" на площад "Съединение", където е централния офис на дружеството, мнозина пловдивчани отъждествяваха НОВИЗ със стилната шестетажна сграда на бул. "Руски" 55 - първият пловдивски четиризвезден частен хотел. Днес реновираният Новиз хотел, разположен в центъра на Пловдив, предлага всички удобства и уют на своите гости. 
Дружеството е сертифицирано по международените стандарти ISO 22000:2005 и ISO 9001:2008.

Изпълнителният директор - инж. Любозар Фратев съчетава бизнес ангажиментите си със сериозна обществена и браншова ангажираност. 

Значителна е дарителската и спомоществователската дейност на дружеството в областта на културата, спорта, за социално слаби хора и деца в неравностойно положение.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Noviz-AD-praznuva-22-godini-466508
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.