Пловдивчанин на крачка от самоубийство заради телефонни измамници
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:31 / 30.11.2013Коментари ()3409
© Plovdiv24.bg
Телефонните измами напоследък отново зачестиха. Няма ден, в който от този вид измама да не са ужилени наивни граждани. Най-честите жертви на телефонните измамници са пенсионерите. Малцина са тези, които успяват да не се хванат в мрежата от лъжи на мними лекари и полицаи. В следващия репортаж ще ви разкажем историята на наши редовни зрители, които са успели да се усетят навреме, че някой иска да ги преметне по телефона.

В четвъртък по обед 83-годишният пловдивчанин Атанас Стоименов е в дома си. Съпругата му Малинка е извън жилището. Домашният телефон позвънява. Мъжки глас съобщава, че съпругата му е паднала и си е счупила крака на три места и е в Окръжна болница. Искат му 18 000 лева за операция.

В следващия момент мъжкият глас в телефонната слушалка дава думата на главния лекар. Възрастният човек казва, че няма парите. Мнимият главен лекар обаче не се отказва и предлага друг вариант за разплащане - банка да отпусне кредит. 

Стоименов изпада в паника и буквално решава да сложи край на живота си. Преди да направи непоправимото, по случайност внучката Деница влиза и вижда състоянието на дядо си. След кратък разговор с него решава да се обади на баба си. Оказва се, че на нея й няма нищо.

Без да губи време, съпругата вика такси и тръгва за дома си. Междувременно се обажда и на телефон 112. Тя твърди, че служителката от спешния телефон я съветва да отиде до Второ районно и да подаде жалба, вместо да пратят полицейски екип пред дома им. Семейната драма приключва, след като се Малинка се прибира и съпругът й вижда, че е жива и здрава. 

За 57 години съвместен живот Атанас и Малинка не са изпадали в по-стресова ситуация от тази, признават възрастните хора.

За повече подробности изгледайте прикаченото видео.





Източник: ПОТВ


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdivchanin-na-krachka-ot-samoubiistvo-zaradi-telefonni-izmamnici-466793
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.