Обсъждат какви са необходимите качества на учителя през 21 век
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:30 / 04.12.2013Коментари ()1024
©
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Днес от 10.30 часа в зала 322 в Нова сграда на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" на бул. България 236 ще се проведат открити лекции "Какви са необходимите качества на учителя през 21 век" и "Церебрални зрителни увреждания - мозък и зрение" от д-р Джон Рейвъскрофт, гост-лектор от Единбургския университет.

Д-р Рейвънскрофт гостува в България по покана на Център за приобщаващо образование и лекциите му в Пловдив се осъществяват в партньорство с Педагогическия факултет и Университетския център за кариерно развитие на Пловдивски университет "Паисий Хилендарски". Той е заместник-декан на Moray House School of Education към Единбургския университет, главен редактор на Британския журнал за зрителни увреждания и водещ изследовател в редица изследвания в областта на уврежданията и бариерите пред участиет. 

Лекцията "Какви са необходимите качества на учителя през 21 век" ще даде кратко описание на Шотландия и шотландската образователна система. Ще обясни основните ценности и етиката на системата за децентрализирано образование и ще представи какво в Шотландия се разбира под качествено преподаване и какви са необходимите качества на учителя през 21 век. По време на лекцията ще бъдат обсъдени ефектът от различното качество на преподаване сред учителите, различните нива на учениците, както и влиянието на новия Закон за децата и младежите върху началната училищна педагогика. Последната част на лекцията ще засегне въздействието и важността на това учителят да бъде изследовател, като основен производител на знания, който повишава знанията на ученици и професионалисти.

Лекцията "Церебрални зрителни увреждания - мозък и зрение" ще направи преглед на зрителната система и ще подчертае сложната взаимозависимост на мозъка и зрението. Детайлно ще разгледа развитието на зрителната система и ще обясни какво се случва, ако настъпи увреждане на някой от визуалните потоци. Ще очертае някои от типичните проблеми със зрението, които децата със церебрални зрителни увреждания(ЦЗУ) срещат, както и някои от методите и стратегиите, които родители, учители и други професионалисти използват, за да помогнат на детето със ЦЗУ.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Obsuzhdat-kakvi-sa-neobhodimite-kachestva-na-uchitelya-prez-21-vek-467398
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.