Пловдивските пожарникари отбелязват Международния ден на доброволеца
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:45 / 04.12.2013Коментари ()965
© Plovdiv24.bg
Утре по повод Международния ден на доброволеца в сградата на ОУПБЗН на ул. "Преслав" № 33 в Пловдив от 10.30 часа ще се проведе брифинг по актуални въпроси на доброволното движение в Пловдивска област. Международният ден на доброволеца - 5 декември, е посветен на хората, които безвъзмездно помагат за подобряване живота на нуждаещите се. За първи път той се чества през 1985 г. по инициатива на ООН, когато световната организация приканва правителствата и неправителствените организации във всички страни да изкажат уважението и благодарността се към доброволците и да дадат по-голяма гласност на дейността им. 

От изключително значение е идеята за развитие на доброволното движение да бъде подплатена с функционирането на подготвени доброволни формирования. В регистъра на Главна Дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" от Пловдивска област са вписани 11 общински доброволни форимрования със 194 доброволци. В областта са обучени 149 доброволци, като от тях 50 са преминали обучение по Модули І, ІІ и ІІІ; 34 - по Модули І и ІІ и 65 по Модул ІІІ. 

За отбелязване Международния ден на доброволеца служителите от Областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението" - Пловдив са предвидили редица мероприятия. 


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdivskite-pozharnikari-otbelyazvat-Mezhdunarodniya-den-na-dobrovoleca-467479
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.