© | | Бивши и настоящи студенти от УХТ: | виж още | |
Ректорът на Университета по хранителни технологии проф. д.т.н. Кольо Динков и посланикът на Франция у нас Н.Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан ще връчат дипломите на завършилите с отличен успех студенти от "Випуск 2013". Промоцията на 61-я випуск на единственото по рода си у нас висше учебно заведение ще се проведе днес от 10.00 ч. в аула 205 на Университета по хранителни технологии. 434 бакалаври и 230 магистри изпраща "Випуск 2013". 23-ма бакалаври се дипломират с отличен успех, 70 са отличниците, придобилите магистърска степен. Н.Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан, който само преди месец бе в УХТ на разговор с академичното ръководство във връзка с развитието на френския департамент на ВУЗ-а, ще връчи дипломата на абсолютен отличник, който завършва специалността "Технология на ферментационните продукти", а ректорът проф. Кольо Динков - на останалите възпитаници на висшето учебно заведение, постигнали успех 6.00. По традиция заедно с дипломите си, младите хора ще получат парична награда, грамота и значка.
"Университетът по хранителни технологии стои добре на пазара на труда. Между 60 и 70 процента от студентите, които са го завършили, се реализират професионално в сектора, за който са били обучавани. 86 на сто от технолозите по вино и пиво започват работа още през първата година от излизането си от висшето учебно заведение", посочи ректорът на Университета по хранителни технологии проф. Кольо Динков.
|