Музикален празник в Първомай
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:10 / 13.12.2013Коментари ()1346
©
"Музикален празник в училище" е озаглавен проектът на сдружение "Клуб на радостта", който се реализира вече трета година в СОУ "Проф. Д-р Асен Златаров" в град Първомай. За рождения ден на клуба тази година пристигат музикантите Десислав Иванов- Десо, Антони Рикев - Wah Tony, Майкъл Флеминг - LEXUS и Илин Гривишки - DJ Ilko от групата Три- О- Файв със своята авторска музика във фънки-реге-електро-джаз стил.

Децата и младежите- участници в клуба са организаторите на концерта, който ще се проведе днес в Актовата зала на СОУ " Проф. д-р Асен Златаров" от 13:30 часа. Те са автори на плакатите, украсата и разгласата на събитието в града и общината. Поканени са и родителите и учителите. Изненадата за гостите и за музикантите ще бъде училищният дует " Еуфория", който ще участва в изпълнението на една от песните на групата. След концерта ще има среща с музикантите и запознаване с инструментите им. Раздаването на автографи и традиционната торта ще отбележат края на радостното събитие.

В сто годишната история на гимназията, " Клуб на радостта" вписва и своите скромни три години на успешна дейност за интеграция на деца в неравностойно положение в училищната среда с помощта на изкуствата. Сдружението подкрепя всяко творческо начинание на деца и младежи, които желаят да изявят своите таланти. Като извънкласна дейност в училището в "Клуб на радостта" се организират работни срещи с изявени личности в областта на спорта и изкуствата, които възпитават, вдъхновяват и дават пример за подражание на младото поколение, а това помага и за диалога между различните.

Музикантите от Три-0- Файв застават не за първи път зад подобни благотворителни инициативи. Те са автори на музиката към видеото " No where to go" в подкрепа на кампанията "I can't too", която набира средства за построяване на център за деца с аутизъм в град Пловдив. Повече от година музикалният лейбъл "Мюзик Клиник Рекърдс" , зад който стоят имената на Десо и Тони от групата Три-0-Файв, събира едни от най-известните имена на българската естрадна сцена като Живко Петров, Белослава, Мирослав Димитров и др. Те застават зад идеята на " Клуб на радостта" за предлагане на музикалното изкуство "на живо" в училище. 

"Подобна обединяваща усилията идея би допринесла за създаването на ценители на професионалното изпълнение на авторска музика и оформянето на новата културна публика на страната ни", категорични са музикантите. 

"Клуб на радостта" стартира своята дейност през декември 2010 г. с концерт на поп-рок групата Джимикс от Германия. 



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Muzikalen-praznik-v-Purvomai-468961
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.