Музикално събитие ще оживи културния живот в Пловдив преди Рождество
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:20 / 16.12.2013Коментари ()1605
© Plovdiv24.bg
Едно музикално събитие ще оживи културния живот в Пловдив пред Рождество 2013. Този концерт е част от благотворителните дейности в полза на децата с неравностойно социално положение на територията на Община Пловдив.

През 2012 г. младата изпълнителка на флейта Камий Гено за втора година прекарва дните по Рождество с децата от ДДЛРГ "Княгиня Мария Луиза". Тя има идеята да предостави възможност на децата от вокалната група на Дома да излезат на сцената като истински артисти и да получат признанието на публиката, а самата тя, с изпълнението си на флейта и акомпанимент на пиано, да допълни вълнуващата коледна атмосфера на празника. 
 
През 2013 г. Камий Гено идва отново в Пловдив заедно с приятелката си, пианистката Жюли Делбар. Двете доброволки ще вложат талант, сърце и чар, за да претворят в музика чудото на Рождество. В репертоара им: Вариации поTrockne Blumen - Франц Шуберт и Соната- Франсис Поленк.

Този концерт е повод да се радваме на изпълненията на вокалните групи "Бон Мин" към КСУ "Олга Скобелева" и ДДЛРГ "Княгиня Мария Луиза" в гр. Пловдив. 

Камий Гено: завършила Кралската Музикална Академия в Брюксел в майсторски клас на Бодоан Жио, в момента е в майсторски клас на Пиер Дюмай със специалност флейта пиколо към Национална Музикална Академия в Париж

През 2011 г. увлечението ù към симфоничната музика я отвежда в оркестър-ателие "Остинато" Париж, с който тя свири в най-реномираните Парижки зали: Théâtre du Châtelet, Opéra Comique, заедно с най-известните изпълнители: Natalie Dessay...и др., Камий Гено редовно участва в Националния Белгийски Оркестър, във Филхармонията на гр. Лиеж, в оркестъра Charlemagne Orchestra for Europe, в Музикалната Капела на гр.Турне

Жюли Делбар: завършва майсторски клас по пиано с отличие и получава първа награда на Concours Des Concerti на Кралската музикална Академия в Брюксел, което и дава възможност да участва в оркестър под диригенството на Ги Ван Ваас. За блестящото си изпълнение тя става лауреат на специалната награда за Културно Музикално Наследство на Кралската Академия и от декември 2011г. постоянно акомпанира в академията в Брюксел. 

Спонсор на концерта, който ще се състои днес от 18.30 ч. във Военния клуб, гр. Пловдив е Асоциация "Бон Мин". Асоциацията е част от дейностите на Сдружение "Сент Венсан де Пол" Франция. От 13 години Асоциация "Бон Мин" активно съдейства за подобряване условията на живот в Домовете за Деца в Южна България и професионалната подготовка на младежи, израстнали там. 



Още по темата: общо новини по темата: 201
21.03.2014 »
25.01.2014 »
20.01.2014 »
17.01.2014 »
16.01.2014 »
04.01.2014 »
предишна страница [ 1/34 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Muzikalno-subitie-shte-ozhivi-kulturniya-zhivot-v-Plovdiv-predi-Rozhdestvo-469364
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.