Сдружение "Местна инициативна група Раковски" с 90% финансирани проекти
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:08 / 16.12.2013Коментари ()1490
©
Председателят на Сдружение "Местна инициативна група Раковски" и народен представител в 42-то Народно събрание от ПП ГЕРБ Павел Гуджеров и неговият екип обобщиха дейността на организацията за изминалата 2013 година. От изнесените данни става ясно, че МИГ - Раковски е едно от трите сдружения в цялата страна усвоили над 90% от отпуснатите средства от ОС 4 "Лидер" на Програмата за развитие на селските райони в размер на 3 860 000 лева. 

От тази сума 3 милиона са били предназначени за финансиране на проекти на неправителствени организации, земеделски производители, читалища, малък бизнес и Община Раковски. До този момент сдружението е приело 67 проекта, от които 60 са одобрени за финансиране и предоставени за разглеждане от фонд"Земеделие". 21 от тях вече чакат финансиране. 

Най-голямото постижение на МИГ-Раковски, според Павел Гуджеров, е създаването, с пари по програмата, на 2 сдружения на млекопреработвателите от региона на община Раковски. До дни се очаква те да бъдат финансирани и така сдруженията ще се наредят на първо място в страната, получили субсидия да развиват дейността си. 

"Сдружаването е европейска тенденция и нашата страна не бива да изостава, защото това дава възможност на малките производители и земеделски стопани да получат финансиране и да стигнат до европейските пари", допълни Гуджеров.

Сред другите проекти получили субсидиране са за ремонт на зрителната зала на НЧ "Св. Св. Кирил и Методий" в град Раковски, с европейски пари ще бъдат закупени народни носии, компютри, проектори и софтуер за детската градина в града. Много частни производители в различни области от община Раковски също ще успеят да развиват дейността си, благодарение на одобрените проекти с помощта на МИГ - Раковски. 


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Sdruzhenie-Mestna-iniciativna-grupa-Rakovski-s-90-finansirani-proekti-469572
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.