Изключителна оперна певица, пяла с Монсерат Кабайе, идва в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:28 / 17.12.2013Коментари ()1538
©
В навечерието на коледните и новогодишни празници българската публика ще се пренесе в далечна и бляскава епоха с майсторството на Академичен оркестър "Орфеус" на НБУ и неговия ръководител - световноизвестния цигулар и преподавател проф. Марио Хосен. Великолепните произведения на Бах, Хендел и Вивалди ще съживят типичния коледен дух на едновремешните концерти, превърнали се в традиция за Стария континент. 

Бароковите гала вечери ще се проведат в Пловдив, Варна и София, с участието на изключителни гост-солисти - представители на оперното изкуство. На 19-ти, 21-ви и 22-ри декември талантливите музиканти на "Орфеус" НБУ ще се съберат отново в родината, за да направят три незабравими представяния, заедно с Марио Хосен в ролята на диригент и солист на оркестъра. 
 
Началото на концертния цикъл ще бъде поставено на 19-и декември в Пловдив. В Дома на културата "Борис Христов" публиката ще се наслади не само на прекрасното инструментално звучене, но и на незабравимия сопран на Ина Кънчева. Изключителната оперна певица, имала невероятния шанс да застане на сцената до Монсерат Кабайе, ще бъде солист на концерта в Пловдив. Ина Кънчева започва творческия си път с участието си в Детския радиохор на БНР, а по-късно получава и възможността да учи в майсторските класове на Райна Кабаиванска и Кабайе. 

През последните години тя работи основно в Германия, в Държавната опера в Щутгард, но продължава да участва в родни концерти. И тъй катъо един коледен концерт не би могъл да бъде автентичен без своя детски хор. Ангелските гласове на децата от Академичен хор АМТТИ - Пловдив ще озвучат залата, придавайки допълнителна празничност на атмосферата. 

Програмата във Варна ще срещне аудиторията с една от звездите на оперното изкуство в България. Варненската оперна прима Бойка Василева ще бъде гост-солист на концерта, който ще се проведе на 21-ви декември в Държавната опера. На сцената ще излязат и най-младите таланти, обучавани от проф. Марио Хосен - братята Мартин и Александър Зайранови, Симона Станева и Ралица Богданова. Братя Заиранови вече се изявяват като обещаващи виртуози на цигулката, които още в крехка възраст са любимци на публиката и показват сериозно присъствие на сцената. 

Професор Марио Хосен и "Орфеус" НБУ ще завършат своето пътуване на 22-ри декември в София. Бляскавият финал на бароковите коледни концерти ще бъде поставен във Военния клуб, където ще вземат участие младите дарования- цигуларката Жаклин Прейс и оперната певица Александрина Стоянова. Вълшебната цигулката на Марио Хосен и божествените гласове на операта, придружени от нежните звуци на Академичен оркестър "Орфеус" НБУ, дават заявка за незабравимо преживяване. 
 
Бароковите гала вечери с шедьоври на предкласиката от Бах, Хендел и Вивалди в изпълнение на Марио Хосен и оркестър "Орфеус" ще бъдат, както следва:

19 декември, четвъртък, 19:00 часа - Дом на културата "Борис Христов", Пловдив
21 декември, събота, 19:00 часа - Държавна опера, Варна
22 декември, неделя, 19:00 часа - Военен клуб, София.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Izklyuchitelna-operna-pevica-pyala-s-Monserat-Kabaie-idva-v-Plovdiv-469723
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.