Майстор-занаятчия обучава в български традиции деца в Сопот
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:14 / 18.12.2013Коментари ()1188
©
Майсторът на стари занаяти Кирил Георгиев от Сопот раздаде свидетелства за завършен курс по дървопластика. В свободното си време Георгиев, който е и общински съветник от ПП ГЕРБ Карлово, обучава ученици в стари занаяти. Децата от курса на занаятчията бяха зарадвани и от другите колеги на майстора с удостоверения за завършен курс по дърворезба и иконопис. Кирил Георгиев е един от основателите на Занаятчийския еснаф в Сопот преди 10 години. 

От една година майсторите обучават подрастващите в запазване на духа и традициите на българския род. Противно на очакванията се оказало, че учениците с желание и любов усвояват старите занаяти. 

"Прекрасно е да видиш творба, изваяна от ръцете на дете, което си научил, гордеем се с това, което правим" каза при раздаването на свидетелствата Кирил Георгиев. 

Родителите са наши съмишленици, защото чрез занаятите откъсваме младите хора от компютърния свят и ги въвеждаме в истинския, коментира още майсторът. Да уважат колегата си на церемонията дойдоха и председателят на Комисията по култура в Общинския съвет Мария Тодорова, шефът на групата на ГЕРБ в ОбС Сребра Атанасова и общинският съветник ПП ГЕРБ Карлово Иван Иванов. 

След церемонията те обявиха на присъстващите майстори, че продължава работата по учредяване на Сдружение на занаятите и в Карлово. 


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Maistor-zanayatchiya-obuchava-v-bulgarski-tradicii-deca-v-Sopot-469850
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.