Над 34 000 души са посетили Историческия музей в Пловдив през 2013-а
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:48 / 30.12.2013Коментари ()874
© Plovdiv24.bg
Над 34 000 души са посетили Историческия музей в Пловдив през отиващата си 2013 година. Това каза директорът на музея Стефан Шивачев. Сравнението с 2012 показва, че посетителите са се увеличили с 25-30 %. 

"Потвърди се изводът, че във времена на криза, се увеличават хората, които искат да видят и да се докоснат до експозициите в музея", каза още Шивачев. 

По думите му важно за екипа на Историческия музей е, че през тази година са успели да предложат повече услуги и възможности на посетителите да се докоснат до пловдивската история и до най-актуалните теми през годината. 

"През отиващата си 2013 година много актуална тема бе юбилейната годишнина от спасяването на българските и най-вече на пловдивските евреи, за което успяхме да направим една много мащабна изложба", каза още Шивачев. 

Според него му интересът към нея е бил много голям както от страна на пловдивчани, така и от чуждестранни групи от Израел от САЩ. С тази изложба успяхме да отбележим тази годишнина и да дадем дори и малък принос за популяризирането на едно от най-значимите неща, които българският народ е направил през 20 век, каза още директорът на Историческия музей. 

По думите му към изложбата интерес проявява фондация от Берлин за евентуално гостуване там. Успяхме да направим и още една много ценна изложба - "Българското Съединение в изкуството", която продължава и към момента, каза още Шивачев. По думите му тя показва погледа на едни от най-големите български творци към темата за Съединението и Сръбско-българската война. 

"За нас е по-важно, че успяхме посредством разработени образователни програми и възможности за работа с деца да привлечем много повече младежка и детска аудитория", каза още Стефан Шивачев.


Източник: радио "Фокус"


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Nad-34-000-dushi-sa-posetili-Istoricheskiya-muzei-v-Plovdiv-prez-2013-a-471504
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.