Бивш пловдивски депутат: Ще се самоубия!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:13 / 06.02.2014Коментари ()2605
© Plovdiv24.bg
Христо Марков (вторият отдясно наляво)
Бивш син депутат е на прага на самоубийство, защото няма пари да си купува жизненоважни лекарства, както и храна. Христо Марков бе депутат от СДС в Седмото Велико народно събрание и в 36-ия парламент. Той е едно от емблематичните лица на синята партия в Пловдив, от години мизерства, няма работа и е напълно отчаян.

"Нямам пари за инсулин, от безпаричие съм обречен на смърт. Не виждам смисъл от жалкото си съществуване", проплака бившият народен избраник. Трогателната изповед, която той направи в социалните мрежи, предизвика буря от коментари, както и предложения за помощ.

Въпреки богатата си биография след като излезе от редиците на парламентаристите Марков така и не успя да си намери постоянна работа в града на тепетата. От години пише статии в местни медии и се изхранва от мизерни хонорари. Продал е и всички семейни реликви у дома-скъпи картини, ценни книги, имоти и злато. Беден е като църковна мишка, коментират негови познати.

Преди 3 години животът му се преобръща на 180 градуса -откриват му тежък диабет и високо кръвно налягане. Терапиите и лекарствата са трудно постижими за ексдепутата поради липса на осигуровки и оттогава животът му се превръща в наказание.

"Стоя в Брестовица, вече без никакви лекарства и разбирам напълно хората, които твърдят, че от безпаричие са обречени на смърт! Оказва се, че е точно така! Гадна история, откъдето и да я погледнеш. И започвам да се питам струва ли си толкова ядове и грижи, за да поддържаш някакво жалко съществуване и какъв е смисълът от него", сподели отчаяният Марков пред "Всеки ден". Приятелка от Фейсбук спасила положението и изпратила на експолитика няколко еднократни писалки инсулин. Привърженици на синята идея пък събират пари с пощенски запис на закъсалия съратник.

"Г-н Марков, има смисъл от съществуването на хора като теб, особено сега в това смутно време. От все сърце искам да помогна с някаква сума, няма нищо срамно, но пиши ми на лични и дай някакъв адрес да ти пратя чрез пощенски запис или ако имаш банкова сметка", написа синя активистка в социалната мрежа.

Христо Марков от години е дейна фигура в политическия и обществен живот в Пловдив и страната. Отношението към ексдепутата обаче не е еднозначно. Много хора в града не го харесват и биха се радвали, ако го няма. Но той не се предава и смята, че и през следващата година ще се "вре между шамарите". Стига да оцелее.

"Много бивши депутати останахме на улицата без работа и средства. Не съм единствен, но съм горд, че една стотинка не съм откраднал в парламента", казва днес Христо Марков и се моли за следващата доза инсулин.

Източник: vsekiden.com



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Bivsh-plovdivski-deputat-Shte-se-samoubiya-477474
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.