Бойко Борисов: Ще подкрепим искането да се замразят депутатските заплати
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:42 / 06.02.2014Коментари ()1795
©
Нашите депутати ще подкрепят искането на "Ранобудните студенти" да се замразят депутатските заплати в парламента, както беше 4 години. Това каза пред журналисти председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Безумното предложение на Станишев за референдум по ядрената енергетика ни струваше 14 милиона лева, а тук става въпрос за нещо, което е абсолютно безплатно, а можем да чуем гласа на суверена. Кой има против", попита Борисов.

Той каза, че ГЕРБ би могла да помогне на инициативния комитет с каквото поискат. "Ние сме солидарни с другите партии, изцяло сме на разположение, имаме партийна субсидия. Дори и инициативният комитет да предложи редакция в текстовете, ние ще се съобразим с тях", заяви Бойко Борисов.

Във връзка с референдум за членството на Турция в ЕС, Борисов каза, че в Европа по тази тема още продължават дебатите.

"Когато приключат, е прекрасно да се направи референдум. Искаме това да се промени и в някой от следващите избори може да се поставя по една важна тема за обществото", каза Борисов.

Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Boiko-Borisov-Shte-podkrepim-iskaneto-da-se-zamrazyat-deputatskite-zaplati-477499
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.