Резултатите на РМД-Пловдив за 2004 г. са по-високи от средните за страната
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:33 / 28.02.2005Коментари ()765
2004 година беше успешна и резултатна за Регионалната митническа дирекция-Пловдив както във фискален аспект, така и в аспект на контрабандата и митническата измама, заяви Павел Тонев, директор на РМД-Пловдив в предаването “Портфейл” на Дарик радио. По думите му събраните приходи от Дирекцията в Пловдив за 2004 година възлизат на 543 млн. лева и този ръст на приходите за РМД-Пловдив е по-висок от средния за митническите учреждения в страната.
По отношение на борбата с митническите нарушения през 2004 година са образувани над 2006 административно-наказателни преписки, информира Павел Тонев и допълни, че през миналата година са предотвратени 23 опита за незаконен трафик на наркотици, като са задържани над 820 кг и на 7 хил. литра наркотични вещества.
На въпрос ще има ли някакви структурни промени в РМД-Пловдив, Павел Тонев отговори, че промени ще има и от една страна те са свързани с това, че от 1 януари 2007 година митническата администрация първа ще се сблъсква с проблема разширяване на ЕС.
За превенцията при вноса на опасни и негодни стоки за българския пазар Тонев посочи, че е Изградена е стройна система за предпазване, като има взаимодействие както с Държавната агенция за метеорология и технически надзор, така и с ХЕИ и Комисията за технически надзор на пазара. Информацията е на Focus news


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Rezultatite-na-RMD-Plovdiv-za-2004-g-sa-po-visoki-ot-srednite-za-stranata-4848
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.