Пловдив - предстоящо за деня
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:07 / 03.03.2005Коментари ()2134
©
В деня на националния празник 3 март от 9.30 ч. на пл. “Централен” ще бъде даден старта на Национален крос “3-ти март”. Организатори са Община Пловдив и Движението “Спорт за всички” – стартът и финалът е пл. “Централен”. Традиционният национален крос се провежда вече за 8-ми път и е популярен в над 20 големи града на страната ни. Очакват се състезатели от всички възрастови групи – деца, мъже, жени, ветерани. Ще има и гости от страната. Подготвена е богата програма, за най-добрите ще има и много награди. Участието е свободно за всички желаещи.

В 10 ч. в катедралния храм "Света Богородица" ще бъде отслужен тържествен молебен.

В 11 ч. ще бъдат поднесени венци и цветя на Паметника на руските освободители на хълм Бунарджика. Слово за празника ще произнесе кметът на Пловдив д-р Иван Чомаков. Сред официалните лица се очаква да бъдат Областният управител, представители на местната и областна администрация, общински съветници, командването на оперативните сили, командването на тактическата авиация, представители на армията, църквата, политически и обществени организации.

В 12 ч. на площад ”Ст.Стамболов” започва концерт на фолклорен танцов ансамбъл “Елика” с художествен ръководител Павел Зарев. Този състав ще бъде и българското представителство в тазгодишния пловдивски Международен фолклорен фестивал.

В 12.30 ч. на Централни гробища ще бъде отслужена панихида за загиналите български опълченци, ще бъдат поднасени на венци и цветя.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdiv-predstoyashto-za-denya-4905
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.