УХТ стартира втора кандидатстудентска сесия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:41 / 29.05.2014Коментари ()1769
©
Бивши и настоящи студенти от
УХТ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Университетът по хранителни технологии стартира втора кандидатстудентска сесия от 2 юни, съобщиха от ръководството на единствения по рода си у нас и на Балканите ВУЗ. 

Желаещите да се явят на изпита по математика, който ще е на 14 юни, и на химия и опазване на околната среда - на 15 юни, могат да подадат заявление от 2 до 11 юни, включитено, в Университета, в оторизираните бюра в страната към ЦКПИ - Стара Загора и НАПС - София /За справка - Приложение № 1 на кандидатстудентския справочник, както и онлайн. Заявлението за кандидатстване може да се изтегли от сайта на университета www.uft-plovdiv.bg/.


Изпитите са под формата на тест, който се състои от 25 задачи. Продължителността на изпита е един час. Кандидатстудентите научават веднага резултата си, тъй като тестът се проверява пред тях, и те получават индивидуални протоколи с нанесените точки. По формула, обявена в справочника, тези точки се превръщат в оценка. 

Явявайки се на предварителните изпити, кандидат-студентите имат възможност да повишат оценките получени на държавния зрелостен изпит и по този начин да формират по-висок бал, който ще им осигури влизане в желаната от тях специалност. 

Всички специалности при нас са утвърдени в годините, за което говорят и отличните ни взаимоотношения с бизнеса, подчертаха от ректората. По думите на ректора на ВУЗ-а проф. Кольо Динков между 60 и 70 % от завършилите УХТ успяват да се реализират професионално в сектора, за който са обучавани.


Още по темата: общо новини по темата: 35
02.09.2014 »
28.08.2014 »
01.08.2014 »
30.07.2014 »
28.07.2014 »
25.07.2014 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/UHT-startira-vtora-kandidatstudentska-sesiya-496558
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.